Veelgestelde vragen

Past Kwebbel bij uw situatie?

Over Kwebbel

Kwebbel is speciaal gemaakt voor mensen zonder digitale ervaring. Alles is overzichtelijk, en je kunt niet verstrikt raken in een menu. Bovendien is alles van tevoren ingesteld, dus hoeft oma dit niet zelf te doen. Daarnaast is de tekst goed leesbaar en zijn de knoppen groot genoeg zodat iedereen ermee overweg kan.

Voor ouderen die wél goed met iPad en smartphones kunnen omgaan, is Kwebbel een minder goede keuze. Kwebbel blinkt uit omdat het zo makkelijk en veilig te gebruiken is. Een iPad heeft echter meer functies zoals een webbrowser (maar is daardoor ook onveiliger).

Binnen de Kwebbel omgeving heeft oma of opa alleen contact met de familie. Daarnaast zijn er meerdere veiligheidssystemen ingebouwd zodat er geen onbekenden binnen kunnen dringen.

Zo kunnen de gebruikers niet lastig gevallen worden door criminelen, en phisingmails kunnen niet ontvangen worden. Heel veilig dus!

Door middel van de app kan de hele familie mee doen. Er is plek voor wel 30 leden.

Nee een 06 nummer of email adres is niet nodig om gebruik te kunnen maken van de tablet. Kwebbel heeft een eigen videobel service dat via internet loopt. Dus een mobiel nummer is niet nodig. Ook is er geen email adres nodig, omdat het profiel voor de tablet via de beheerder loopt. Wel zo handig!

Kwebbel is een product én een dienst. Het abonnement zorgt ervoor dat wij een hoge kwaliteit service kunnen leveren. Daarbij is inbegrepen:

 • Een behulpzame helpdesk die assisteert wanneer u er even niet uitkomt.
 • Regelmatige updates op de tablet én de app. Zo wordt de app elke maand steeds beter en veiliger.
 • Veiligheid van uw data en privacy. Integenstelling tot veel andere gratis online diensten zoals Facebook of Google, gaan wij zeer vertrouwelijke met uw data om. Deze zullen nooit aan verder verkocht worden, of voor commerciële doeleinden gebruikt worden.

Dat kan zeker! Je kunt Kwebbel 30 dagen proberen om te ervaren of het bij jou/jullie past. Mocht het niet bevallen, dan kun je tablet kosteloos retourneren. We ontvangt een retourlabel waardoor ook geen kosten betaald voor de retourzending.

De oudere heeft thuis een wifi aansluiting nodig, om gebruik te kunnen maken van Kwebbel. De Kwebbel tablet kan met ieder wifi signaal verbonden worden. Mocht je er niet uitkomen, dan assisteert de kwebbel helpdesk u graag.

Verzending & bezorging

Als u de tablet voor 18:00 besteld heeft u de tablet binnen 1 à 2 werkdagen in huis. 

Nadat uw bestelling geplaatst is gaat team Kwebbel er zo snel mogelijk mee aan de slag. Op het moment dat wij uw bestelling overdragen aan onze partner PostNL ontvangt u per e-mail een verzendbevestiging. In deze verzendbevestiging is een track & trace code te vinden waarmee u de status van de levering tot aan de aflevering kunt volgen.

Leuk dat je Kwebbel besteld hebt! In het pakket zit:

 • De tablet
 • Tablet houder
 • Oplader (usb-c)
 • Installatie folder
 • Instructie boekje

Hulp & ondersteuning

Mocht er iets mis gaan, dan kunnen de volgende stappen vaak helpen:

 1. Sluit de app af, en start ‘m opnieuw op.
 2. Mocht dat niet helpen, dan kan het helpen om uw telefoon even te herstarten.
 3. Controleer in de App Store of u de laatste versie heeft. 

Komt u er alsnog niet uit? Neem contact op met onze helpdesk. 

Mocht er iets mis gaan met de tablet?, dan kunnen de volgende stappen vaak helpen:

 1. Check of de tablet verbonden is met WiFi.
 2. Controleer of de tablet wel is/wordt opgeladen. 
 3. Herstart de tablet door de aan/uit knop in te houden en te kiezen voor ‘Opnieuw opstarten’. 

Komt u er alsnog niet uit? Neem contact op met onze helpdesk. 

Samsung telefoons kunnen een bug kunnen hebben betreft toestemming verlenen. Dit is een fout van Samsung zelf. 

Dit kan simpel opgelost worden met een eenmalige handeling: Druk niet op de knop zelf, maar op het gebied tussen ‘Kwebbel’ en de knop te drukken. Bekijk deze video voor een visuele toelichting.

Zo worden toestemmingen wel verleend. Dit geldt dus alleen voor Samsung smartphones
. Mocht u hier verder vragen over hebben, dan kun ons altijd contacteren.

Staat je vraag er niet tussen?

0
  0
  Jouw bestelling
  Your cart is empty