Veelgestelde vragen

Past Kwebbel bij uw situatie?

Over de Kwebbel Tablet

Kwebbel is speciaal gemaakt voor mensen zonder digitale ervaring. Alles is overzichtelijk, en je kunt niet verstrikt raken in een menu. Bovendien is alles van tevoren ingesteld, dus hoeft oma dit niet zelf te doen. Daarnaast is de tekst goed leesbaar en zijn de knoppen groot genoeg zodat iedereen ermee overweg kan.

Voor ouderen die wél goed met  smartphones kunnen omgaan, is Kwebbel een minder goede keuze. Kwebbel blinkt uit omdat het zo makkelijk en veilig te gebruiken is. Een smartphone heeft echter meer functies zoals een webbrowser (maar is daardoor ook onveiliger).

Binnen de Kwebbel omgeving heeft oma of opa alleen contact met de familie. Daarnaast zijn er meerdere veiligheidssystemen ingebouwd zodat er geen onbekenden binnen kunnen dringen. Zo kunnen de gebruikers niet lastig gevallen worden door criminelen, en phisingmails kunnen niet ontvangen worden. Heel veilig dus!

Nee een 06 nummer of email adres is niet nodig om gebruik te kunnen maken van de tablet. Kwebbel heeft een eigen videobel service dat via internet loopt. Dus een mobiel nummer is niet nodig. Ook is er geen email adres nodig, omdat het profiel voor de tablet via de beheerder loopt. Wel zo handig!

Dat kan zeker! Je kunt Kwebbel 14 dagen proberen om te ervaren of het bij jou/jullie past. Mocht het niet bevallen, dan kun je tablet binnen 14 dagen retourneren. Je ontvangt een retourlabel waarmee je het pakket op de post kan doen. 

De kosten voor het retour zenden van de Kwebbel tablet komen voor rekening van de Klant. Dit zal van het aankoop bedrag wordt afgetrokken (5,95 euro).

 

De oudere heeft thuis een wifi aansluiting nodig, om gebruik te kunnen maken van Kwebbel. De Kwebbel tablet kan met ieder wifi signaal verbonden worden. Mocht je er niet uitkomen, dan assisteert de kwebbel helpdesk u graag.

Over het Family Pakket

Familie Pakket is een abonnement die ervoor zorgt dat de hele familie onbeperkt kan Kwebbelen. De kosten zijn 5,95 per maand. Daarvoor krijgt u:

 • Android & iPhone app voor de hele familie tot wel 30 leden
 • Onbeperkt cloud opslag van fotos en berichtjes
 • Onbeperkt aantal belminuten voor videobellen

Door middel van de app voor zowel iPhone als Android kan de hele familie mee doen. Er is plek voor wel 30 leden. Allen kunnen zijn onbeperkt videobellen, berichten versuren en foto’s uploaden. 

Familie Pakket is maandelijks opzegbaar. Om dit op te zeggen kunt u contact opnemen met onze helpdesk. 

Dat is mogelijk. Maar de Kwebbel tablet zonder Familie Pakket is erg beperkt en raden we eigenlijk af. Zonder Familie Pakket kan alleen de beheerder contact hebben met de tablet en is het gebruik beperkt:

 • Geen familie leden, alleen beheerder
 • 100MB cloud opslag
 • 60 belminuten per maand
 • Geen veiligheid updates

Het maandelijks abonnement wordt d.m.v. een automatische incasso afgeschreven. 

Verzending & bezorging

Als u de tablet voor 17:00 besteld heeft u de tablet binnen 3 werkdagen in huis. 

Nadat uw bestelling geplaatst is gaat team Kwebbel er zo snel mogelijk mee aan de slag. Op het moment dat wij uw bestelling overdragen aan onze partner PostNL ontvangt u per e-mail een verzendbevestiging. In deze verzendbevestiging is een track & trace code te vinden waarmee u de status van de levering tot aan de aflevering kunt volgen.

Leuk dat je Kwebbel besteld hebt! In het pakket zit:

 • De tablet
 • Tablet houder
 • Oplader (usb-c)
 • Installatie folder
 • Instructie boekje

Hulp & ondersteuning

Mocht er iets mis gaan, dan kunnen de volgende stappen vaak helpen:

 1. Sluit de app af, en start ‘m opnieuw op.
 2. Mocht dat niet helpen, dan kan het helpen om uw telefoon even te herstarten.
 3. Controleer in de App Store of u de laatste versie heeft. 

Komt u er alsnog niet uit? Neem contact op met onze helpdesk. 

Mocht er iets mis gaan met de tablet?, dan kunnen de volgende stappen vaak helpen:

 1. Check of de tablet verbonden is met WiFi.
 2. Controleer of de tablet wel is/wordt opgeladen. 
 3. Herstart de tablet door de aan/uit knop in te houden en te kiezen voor ‘Opnieuw opstarten’. 

Komt u er alsnog niet uit? Neem contact op met onze helpdesk. 

Samsung telefoons kunnen een bug kunnen hebben betreft toestemming verlenen. Dit is een fout van Samsung zelf. 

Dit kan simpel opgelost worden met een eenmalige handeling: Druk niet op de knop zelf, maar op het gebied tussen ‘Kwebbel’ en de knop te drukken. Bekijk deze video voor een visuele toelichting.

Zo worden toestemmingen wel verleend. Dit geldt dus alleen voor Samsung smartphones
. Mocht u hier verder vragen over hebben, dan kun ons altijd contacteren.

Ja! Er is een installatie en instructie boekje gemaakt voor de tablet. Zo kan er nooit wat mis gaan tijdens de installatie.

Bekijk hier de boekjes:

Installatie Folder werkbestand

Instructie Boekje Werkbestand

Samenwerken met Kwebbel

Kwebbel staat open om met u te onderzoeken hoe we samen kunnen werken aan het hogere doel: het verminderen van eenzaamheid. We hebben immers dezelfde doelgroep die we willen faciliteren en ontzorgen. Kwebbel is flexibel en staat open om op basis van uw wensen een propositie te ontwikkelen. Lees hier meer over op www.kwebbel.nl/samenwerken

 

Staat je vraag er niet tussen?

Chat met onze helpdesk via de groene knop rechtsonder!

0
  0
  Jouw bestelling
  Your cart is empty