Over ons & onze missie

Onze missie

Kwebbel zet zich in om ouderen gelukkiger oud te laten worden. Kwebbel wil bijdragen aan meer verbinding, zodat ouderen onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij. En door ouderen te helpen mentaal gezonder en fysiek fitter te blijven, zorgen we ervoor dat de druk op de zorg verlicht wordt.

Onze eerste stap is de meest veilige en gebruiksvriendelijke tablet voor ouderen. Op die manier verbinden we ouderen met hun familie, vrienden & naasten. 

Het verhaal

Eenzaamheid onder ouderen is een maatschappelijk probleem. Eén op de drie ouderen voelt zich eenzaam. Ooit stonden ze midden in het leven en droegen bij aan de maatschappij. Om dan nu dagen lang eenzaam de dag door te komen. In een reportage vertelde een oudere vrouw dat ze ‘s middags maar naar bed ging, zodat de dag sneller voorbij was. Zoiets gun je niemand. Zeker niet de ouderen die hun leven lang hebben bijgedragen aan onze maatschappij.

Tijdens de corona crisis werd deze eenzaamheid onder ouderen nog zichtbaar. Dat greep Harry aan en liet niet het hem niet meer los. Tegelijkertijd kreeg Harry diezelfde periode inspiratie van zijn eigen oma uit Filipijnen. Op haar 95e verjaardag heeft hij haar gevideobeld. Dat was heel gezellig, en we hebben heel wat gelachen. Geweldig dat dat zo kan, want Filipijnen ligt letterlijk aan de andere kant van de aardbol. Zo kon Harry er toch even bij zijn op de 95e verjaardag van zijn oma. 

De hoge betrokkenheid van familie naar mijn oma draagt in hoge mate bij aan haar geluk en gezondheid. Hier is het idee ontstaan om iets voor de ouderen te doen.

Oprichter Kwebbel

Harry is de oprichter van Kwebbel. Zijn 95-jarige oma uit Filipijnen is wat hem inspiratie gaf: door te beeldbellen kon hij haar feliciteren op haar verjaardag. Dat is 't mooie wat technologie kan brengen:
elkaar verbinden, waar je ook bent!

Meer zien van Kwebbel? Bekijk dan onze kanalen

Wilt u de volledige merkbeleving ervaren? Klik hieronder om alle kanalen te bekijken.

0
    0
    Jouw bestelling
    Your cart is empty