Over ons

Onze missie

Kwebbel zet zich in om ouderen gelukkiger oud te laten worden. Kwebbel wilt bijdragen aan meer verbinding, zodat ouderen onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij. En door ouderen te helpen mentaal gezonder en fysiek fitter te blijven, zorgen we ervoor dat de druk op de zorg verlicht wordt.

Stap 1 is daarin is de meest veilige en gebruiksvriendelijke tablet voor ouderen. Op die manier verbinden we ouderen met hun familie & naasten. 

Het verhaal

Eenzaamheid onder ouderen is een maatschappelijk probleem. Eén op de drie ouderen voelt zich eenzaam. Ooit stonden ze midden in het leven en droegen bij aan de maatschappij. Om dan nu dagen lang eenzaam de dag door te komen. In een reportage vertelde een oudere vrouw dat ze ‘s middags maar naar bed ging, zodat de dag sneller voorbij was. Zoiets gun je niemand. Zeker niet de ouderen die hun leven lang hebben bijgedragen aan onze maatschappij.

 

Tijdens de corona crisis werd eenzaamheid onder ouderen nog schrijnender. Dat greep mij (Harry) aan en liet niet me niet meer los. Tegelijkertijd kreeg ik diezelfde periode inspiratie van mijn eigen oma uit Filipijnen. Op haar 95e verjaardag heb ik met haar gevideobeld. Dat was heel gezellig, en we hebben heel wat gelachen. Geweldig dat dat zo kan, want Filipijnen ligt letterlijk aan de andere kant van de aardbol. Zo was ik er toch even bij op haar 95e verjaardag. De hoge betrokkenheid van familie naar mijn oma draagt in hoge mate bij aan haar geluk en gezondheid. Hier is het idee ontstaan om iets voor de ouderen te doen.

 

 

Oprichter Kwebbel

Harry is de oprichter van Kwebbel. Zijn 95-jarige oma uit Filipijnen is wat hem inspiratie gaf: door te beeldbellen kon hij haar feliciteren op haar verjaardag. Dat is 't mooie wat technologie kan brengen:
elkaar verbinden, waar je ook bent!

WINKELMAND
There are no products in the cart!
0