Veelgestelde vragen

Past Kwebbel bij uw situatie?

Over de Kwebbel Tablet

Behalve de informatiefolder en de instructie folder is er ook een filmpje beschikbaar gemaakt. Hiermee kunt u  heel makkelijk, stap voor stap het installatieproces  doorlopen!

 

Binnen de Kwebbel omgeving heeft oma of opa alleen contact met de familie. Daarnaast zijn er meerdere veiligheidssystemen ingebouwd zodat er geen onbekenden binnen kunnen dringen. Zo kunnen de gebruikers niet lastig gevallen worden door criminelen, en phisingmails kunnen niet ontvangen worden. 

Dat kan zeker! Je kunt Kwebbel 14 dagen proberen om te ervaren of het bij jou/jullie past. Natuurlijk gaat de bedenktijd pas in zodra de tablet bij u op de mat ligt.
Mocht het niet bevallen, dan kun je tablet binnen 14 dagen retourneren. Je ontvangt een retourlabel waarmee je het pakket op de post kan doen. 

De kosten voor het retour zenden van de Kwebbel tablet komen voor rekening van de Klant. Dit zal van het aankoop bedrag wordt afgetrokken (5,95 euro). 

 

De oudere heeft thuis een wifi aansluiting nodig, om gebruik te kunnen maken van Kwebbel. De Kwebbel tablet kan met ieder wifi signaal verbonden worden. Mocht je er niet uitkomen, dan assisteert de kwebbel helpdesk u graag.

Ja dat kan! De Kwebbel app is over de hele wereld te gebruiken. Kwebbelen kan zolang beide gebruik maken van Kwebbel (tablet of app). 

Nee een 06 nummer of email adres is niet nodig om gebruik te kunnen maken van de tablet. Kwebbel heeft een eigen videobel service dat via internet loopt. Dus een mobiel nummer is niet nodig. Ook is er geen email adres nodig, omdat het profiel voor de tablet via de beheerder loopt. Wel zo handig!

Over de Kwebbel Los

Veel families hebben een iPad of tablet thuis hebben liggen. Deze ligt vaak in een lade te verstoffen. Met Kwebbel Los krijgt de tablet een duurzaam tweede leven. En oma of opa heeft een veilige en gebruiksvriendelijke tablet!

Daarnaast zijn de aanschafkosten laagdrempelig en kunt u er direct mee aan de slag.

De Kwebbel tablet is een speciale tablet die een veilige omgeving creëert voor ouderen en mensen met een handicap.  

Kwebbel Los bied de mogelijkheid om te Kwebbelen op uw eigen iPad of Android tablet. Met zowel de Kwebbel Tablet als Kwebbel Los kunt u videobellen, chatten en foto’s delen. 

Het grootste verschil is dat de Kwebbel Tablet een afgeschermde omgeving is waar alleen Kwebbel op kan draaien. Met Kwebbel Los is het ook mogelijk om gebruik te maken van andere apps.

Kwebbel Los is maandelijks opzegbaar. U kunt opzeggen door een mail te sturen naar hoi@kwebbel.nl en daarbij uw bestelnummer te vermelden.

Binnen de Kwebbel omgeving heeft oma of opa alleen contact met de familie. Zo kunnen de gebruikers niet lastig gevallen worden door criminelen, en phisingmails kunnen niet ontvangen worden. 

Echter andere apps op uw device staan vrij van Kwebbel.

Over de functies van Kwebbel

Deze functie kan worden aangezet door de beheerder. Dit is degene die Kwebbel heeft aangeschaft en vaak zoon of dochten van Opa of Oma.

 1. Open de Kwebbel app
 2. Klik op het pictogram van het tandwiel, dit bevindt zich rechts onderaan in de app en geeft de optie ‘Instellingen’ aan.
 3. Zoek in het Instellingenmenu naar de optie ‘Luisterboeken op tablet verbergen’.
 4. Klik op het vakje naast de optie ‘Luisterboeken op tablet verbergen’ om het aan te zetten. Als het vakje groen wordt, betekent dit dat de functie is uitgeschakeld.
 5. Ga terug naar het beginscherm en maak gebruik van uw nieuwe functie! 

Deze functie kan worden aangezet door de beheerder. Dit is degene die Kwebbel heeft aangeschaft en vaak zoon of dochten van Opa of Oma.

 1. Open de Kwebbel app
 2. Klik op het pictogram van het tandwiel, dit bevindt zich rechts onderaan in de app en geeft de optie ‘Instellingen’ aan.
 3. Zoek in het Instellingenmenu naar de optie ‘Dagelijkse Vraag’ op tablet verbergen’.
 4. Klik op het vakje naast de optie ‘Dagelijkse Vraag op tablet verbergen’ om het aan te zetten. Als het vakje groen wordt, betekent dit dat de functie is uitgeschakeld.
 5. Ga terug naar het beginscherm en maak gebruik van uw nieuwe functie! 

Over het Familie Pakket

Familie Pakket is een abonnement die ervoor zorgt dat de hele familie onbeperkt kan Kwebbelen. De kosten zijn 5,95 per maand. Daarvoor krijgt u:

 • Android & iPhone app voor de hele familie tot wel 30 leden
 • Onbeperkt cloud opslag van fotos en berichtjes
 • Onbeperkt aantal belminuten voor videobellen

Het Familie Pakket is maandelijks opzegbaar. U kunt opzeggen door een mail te sturen naar hoi@kwebbel.nl en daarbij uw bestelnummer te vermelden.

Het maandelijks abonnement wordt d.m.v. een automatische incasso afgeschreven. 

Verzending & bezorging

Als u de tablet voor 15:00 besteld heeft u de tablet binnen 4 werkdagen in huis. 

Voor Kwebbel Los geldt geen bezorgtijd. U ontvangt per mail een link om de app te downloaden.

Nadat uw bestelling geplaatst is gaat team Kwebbel er zo snel mogelijk mee aan de slag. Op het moment dat wij uw bestelling overdragen aan onze partner PostNL ontvangt u per e-mail een verzendbevestiging. In deze verzendbevestiging is een track & trace code te vinden waarmee u de status van de levering tot aan de aflevering kunt volgen.

De registratie van uw account kan 1 werkdag duren.

Hulp & ondersteuning

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Mails ons dan naar hoi@kwebbel.nl

Binnen kantoor uren kunt u ook altijd een vraag stellen via onze website, door op de groene knop rechts onder te drukken.

U kunt het volgende doen:

 1. Kijk het onderstaande filmpje.
 2. Werkt het nog niet?Verwijder de app en installeer deze opnieuw.
 3. Accepteer alle permissies en meldingen die worden gevraagd.

Stuur een mailtje naar hoi@kwebbel.nl met het desbetreffende email adres. Graag ook met een beschrijving van het probleem en eventueel een screenshot. 

Mocht er iets mis gaan, dan kunnen de volgende stappen vaak helpen:

 1. Sluit de app af, en start ‘m opnieuw op.
 2. Mocht dat niet helpen, dan kan het helpen om uw telefoon even te herstarten.
 3. Controleer in de App Store of u de laatste versie heeft. 

Komt u er alsnog niet uit? Neem tijdens kantoor uren contact met ons op via de chatbox, hierbuiten kunt u een mail sturen naar: hoi@kwebbel.nl

Mocht er iets mis gaan met de tablet?, dan kunnen de volgende stappen vaak helpen:

 1. Check of de tablet verbonden is met WiFi.
 2. Controleer of de tablet wel is/wordt opgeladen. 
 3. Herstart de tablet door de aan/uit knop in te houden en te kiezen voor ‘Opnieuw opstarten’. 

Komt u er alsnog niet uit? Neem tijdens kantoor uren contact met ons op via de chatbox, hierbuiten kunt u een mail sturen naar: hoi@kwebbel.nl

Samsung telefoons kunnen een bug kunnen hebben betreft toestemming verlenen. Dit is een fout van Samsung zelf. 

Dit kan simpel opgelost worden met een eenmalige handeling: Druk niet op de knop zelf, maar op het gebied tussen ‘Kwebbel’ en de knop te drukken. Bekijk deze video voor een visuele toelichting.

Zo worden toestemmingen wel verleend. Dit geldt dus alleen voor Samsung smartphones
. Mocht u hier verder vragen over hebben, dan kun ons altijd contacteren.

Samenwerken met Kwebbel

Kwebbel staat open om met u te onderzoeken hoe we samen kunnen werken aan het hogere doel: het verminderen van eenzaamheid. We hebben immers dezelfde doelgroep die we willen faciliteren en ontzorgen. Kwebbel is flexibel en staat open om op basis van uw wensen een propositie te ontwikkelen. Lees hier meer over op www.kwebbel.nl/samenwerken

 

Staat je vraag er niet tussen?

Chat met onze helpdesk via de groene knop rechtsonder!

0
  0
  Jouw bestelling
  Your cart is empty